sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ekokampaaja

Aloitin elokuussa ekokampaajaopinnot. Lähdin koulutukseen täysin avoimin mielin. Minulla ei ollut paljoa tietoa alasta, joten olin vastaaottavainen kaikelle uudelle. Tunnelma koulussa on ollut ihana, ryhmä mukava ja opettaja innostava.
Kerron teille nyt vähän, mitä kaikkea koulussa olen oppinut.Ekokampaajalla käynti on kokonaisvaltaisempi. Koko prosessilla on tarkoituksensa. Kun kampaajalla yleensä lopputulos on ehkä kaikista tärkeintä, ekokampaajalla käynnin tarkoitus on hoitaa niin hiuksia kuin mieltäkin. Ekokampaajalla käynnin jälkeen olo on rentoutuneempi, ehkä virkeämpi, mutta jokatapauksessa ihana. 

Hoitoon kuuluu aluksi intialainen päähieronta, jossa hierotaan selkää, niska, hartiat, pää ja kasvot. Hieronta on erittäin rentouttavaa. Hiuksia ja päänahkaa voidaan tämän lisäksi hoitaa asiakkaalle sopivaksi valitulla öljyllä, esim. manteliöljy, oliiviöljy, kehäkukka- tai jojobaöljy. (Öljyistä lisää myöhemmin) Hiuksille voidaan tehdä myös puhdistava hoito joko merilevällä tai savella. Tämän jälkeen hiukset värjätään kasvivärillä. Värit ovat kauniita ja puhtaita. Ne sopivat kaikille, jopa hyvin harmaillekin hiuksille. Hiusten värjäyksen jälkeen tehdään energialeikkaus. Tämä nimi herätti minussakin aluksi ihmetystä. Mutta nyt siihen hieman jo tutustuneena voin kertoa sen olevan erittäin rentouttava ja hoitava, mutta se on myös erittäin tekninen leikkaus. Leikkauksella tuetaan asiakkaan omia hiusten kasvusuuntia, siten että hiukset laskeutuvat kauniisti ja sopivat asiakkaalle. Hiuksia kammataan läpi useita kertoja, 'annetaan energiaa', jolloin veri alkaa kiertää päänahassa. Monet tietävätkin, kuinka rentouttavaa kaikenlainen päänahan koskeminen, hierominen on. Hiukset asettuvat kuin itsestään leikkauksen jälkeen.

 Kuva: Ilona Simomaa

Viime viikolla minulle tehtiin niin hieronta, kasvivärjäys, kuin enrgeialeikkauskin, ja olo oli sen jälkeen aivan mahtava. Sanoin minua hoitaneelle Erikalle, että nyt pystyn mihin vaan, sain niin paljon lisää energiaa. :)
Itse sain yhdeltä hoidossani olleelta asiakkaaltakin mahtavaa palautetta; upea väri, ja oloni on nyt niin paljon parempi, kuin ennen tänne tuloani. Eli hoitokokemus todellakin kaunistuttaa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin!:)

Kuva: Ilona Simomaa

Tervetuloa hoitoihin Olet ihanaan! Ja ensi viikolla olemme kaikki koululaiset I love me -messuilla tekemässä intialaista päähierontaa, tervetuloa moikkamaan lauantaina aamupäivällä!:)

Jessica

1 kommentti:

  1. Olipa mielenkiintoinen ja kiva juttu! Ekohoitoja odotellessa :-)

    VastaaPoista