maanantai 24. marraskuuta 2014

Tunnelmointia ekomerkeissä

Pimeänä vuodenaikana ihmiset polttavat paljon kynttilöitä, minäkin kuulun tähän samaan joukkoon. Ja mikäs sen ihanampaa kuin tunnelmoida kynttilöiden loisteessa, glögimuki kädessä. Mutta tiesittekö, että ei olekaan aivan sama millaisia kynttilöitä kotiinsa hankkii. Muutamia vuosia on jo ollut markkinoilla Joutsenmerkin saaneita kynttilöitä. Joutsenmerkittyjen kynttilöiden raaka-aineiden tulee olla 90% uusiutuvia ja ne valmistetaankin uusiutuvasta steariinista. Lisäksi niiden tulee palaa puhtaasti nokeamatta sisäilmaa. Ne eivät saa sisältää väreistä peräisin olevia raskasmetalleja, tuoksuaineita eivätkä haitallisimpia kemikaaleja.


Joutsenmerkittyjä kynttilöitä löytyy esimerkiksi suomalaiselta Havilta, jonka kruunu- ja antiikkikynttilät ovat saaneet kyseisen merkin. Iloinen löytö oli Clas Ohlsonin valmistuttamat lasiset tuikkukynttiläkupit, jotka ovat uudelleen käytettäviä ja jotka niin ikään ovat saaneet Joutsenmerkin.

Nämähän voisivat sopia vaikka pieneksi joululahjaksi tuikkujen ystävälle.

En ole näitä päässyt vielä itse testaamaan, mutta kunhan olen käyttänyt nykyiset tuikkuni loppuun, niin täytyy ehdottomasti hankkia pari kokeeksi. Olisihan se mahtavaa, jos pääsisi lopullisesti eroon noista alumiinisista kertakäyttöisistä kuorista.

Tässä käytössä vielä tavallisia tuikkuja kertakäyttöisine alumiinikuorineen. Toki kiikutan ne lopuksi metallinkeräykseen, varsinkin kun kerralla palaa viitisentoista tuikkua.


Lisää tietoa Joutsenmerkityistä kynttilöistä täältä.

Ihastuttavaa viikon alkua teille toivottaa Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti